Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Кафе ArtSciense - кухня майбутнього

Кафе ArtSciense - кухня майбутнього
26613 ПЕРЕГЛЯДІВ

Хто не знає що це таке: молекулярна кухня - це кулінарія, створена вченими, яка при приготуванні їжі враховує фізико-хімічні механізми, відповідальні за перетворення інгредієнтів під час обробки їжі.


Молекулярна кухня сьогодні ні для кого не в новинку. Хто не знає що це таке: молекулярна кухня - це кулінарія, створена вченими, яка при приготуванні їжі враховує фізико-хімічні механізми, відповідальні за перетворення інгредієнтів під час обробки їжі. Простими словами, завдяки зусиллям вчених, звична для нас їжа перетворилася на щось незвичайне. Охочих покуштувати такі вироби з’явилася немало, і цілком очевидно, що поступово такий вид кухні набере все більше обертів.
Професор біомедицини Девід Едвардс, завдяки своїм науковим відкриттям став багатим. Але на досягнутому він не зупинився і вирішив поділитися з нами своїми досягненнями, відкривши при цьому своє кафе під назвою ArtSciense (від «мистецтво» і «наука»). В своєму закладі він вирішив провести експеримент, пов’язаний зі споживанням людьми їжі.
В даному закладі подаються зовсім звичайні для американців страви, такі як: картопля фрі, гамбургер, відбивні. Але відрізняються вони тим, що виглядають вони зовсім не так, як в придорожньому кафе, це ексклюзивні страви, до яких доклав руку сам професор.
Наприклад в меню кафе є морозиво, під назвою ВікіПеарлс, десерт можна скуштувати у двох різних смаках одночасно. Судячи з відгуків відвідувачів, поєднання смаків і його фактура не схожі ні на що інше.
Також перлиною кафе можна сміливо назвати «вдихаємий віскі» Le Whaf, подаєтся він у спеціальних випарниках, випаровуючись, шотландський віскі перетворюється на ароматний пар, повільно стікає через спеціальний проріз в особливий стакан, з якого його можна втягнути в себе за допомогою скляної трубочки. Власне де ж ще ви б змогли надихатися віскі замість того щоб його випити?
Таке нововведення показало нам, що люди ще здатні дивуватися, незважаючи на появу в нашому оточенні різних гаджетів, роботів тощо.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео