Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Блогери навчать, як правильно ходити у музеї

Блогери навчать, як правильно ходити у музеї
159090 ПЕРЕГЛЯДІВ

Редактор інтернет-видання, блогер Сергій Бабкін розповідає чому радянське і пострадянське покоління неправильно використовує час проведений у музеї.


Редактор інтернет-видання, блогер Сергій Бабкін розповідає чому радянське і пострадянське покоління неправильно використовує час проведений у музеї.
Сергій вважає, що зараз люди відвідують музеї, як «міщани, що вирвались у великий світ», намагаються максимально «відбити» ті гроші, що заплатили за квиток до галереї. Таке відвідування, за словами блогера, скоріше не для душі та естетичного задоволення, а для галочки.
«Часто я бачу людей, що застигли біля картини відомого художника, наприклад, Пікассо, але вони це роблять не для того, щоб насолодитись кольоровим рішенням картини чи витонченими лініями. «Так треба, щоб не бути гіршим за знайомого на роботі» -ось гасло таких відвідувачів. Жахливо те, що я й сам інколи ходжу у музеї, тому що так положено». – зізнається блогер.
Який рецепт гарного походу до музею?
1. Не слідувати традиційній схемі відвідування залу. Треба рухатись хаотично, обираючи заздалегідь об’єкти, що цікавлять найбільше. За словами Бабкіна – це відкриє нові рівні експозиції та відкриє новий погляд на концепцію художника;
2. Об’єкт мистецтва треба роздивлятися повільно і якомога довше: це допоможе заглибитися у сенс улюбленої картини чи іншого експонату. А починати вивчати витвір мистецтва можна і з 30 секунд. Це викличе на підсвідомому рівні велику зацікавленість та буде повертати вас до музею знову і знову.
3. Відмовитися від походу у безкоштовні дні музеїв. Це непоганий рекламний хід для галерей, але не для того, хто хоче реально насолодитися спокоєм мистецтва і відкрити для себе нові горизонти живопису, скульптури чи історії.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео