Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Фільм про події 2-го травня в Одесі показали у Берліні

Фільм про події 2-го травня в Одесі показали у Берліні
159025 ПЕРЕГЛЯДІВ

Журналісти У. Хайден та М. Бенсон познайомили німецьку інтелігенцію з трагічними подіями минулої весни в Одесі.


Журналісти У. Хайден та М. Бенсон познайомили німецьку інтелігенцію з трагічними подіями минулої весни в Одесі.
На фоні питання, що постало ребром у німецькому суспільстві: «чи давати озброєння Україні?» спільними коштами німецьких благодійників було організовано вихід фільму про події травня 2014 року в Україні.
Весь показ, можна сказати, пройшов під гаслом: «Одеса. Як це було». Жанр фільму – суто документальний і являє собою велике сорокахвилинне інтерв’ю очевидців та учасників подій біля будинку профсоюзу другого травня.
Більшість опитуваних у фільмі попросило не показувати їх облич, а запрошені учасники київського Євромайдану взагалі відмовилися приймати участь. Обгрунтували тим, що бояться подальшого розвитку подій та переслідування.
Автори фільму розповідають, що через свою творчість хочуть не тільки привернути увагу суспільства до тогочасних подій, їх головна мета зберегти ще не перекручену ідеологією та чиєюсь пропагандою історію та самим осмислити причину та дії тих, хто стояв на захисті незалежності в Одесі. У своєму фільмі автори не дають конкретних відповідей на традиційні питання «хто винен?» і «що робить?», як зізнаються самі журналісти, вони хочуть дати підґрунтя для роздумів та аналізу того, чому почалася війна в Україні Стрічка називається «Білий вогонь». Показана була у невеликому кінотеатрі у Берліні. Самі ж режисери фільму обіцяють, що скоро фільм буде доступний у мережі для скачування.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео