Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Для вас газета, для художників - арт-об’єкт. Як глянцевому журналу подарували друге життя.

Для вас газета, для художників - арт-об’єкт. Як глянцевому журналу подарували друге життя.
53106 ПЕРЕГЛЯДІВ

Якщо ви подумали про різноманітні колажі та вироби з глянцевого паперу, то відкиньте цю ідею одразу


Якщо ви подумали про різноманітні колажі та вироби з глянцевого паперу, то відкиньте цю ідею одразу. Мова піде про те, як зберігаючи формат, митці наповнили журнал новим контентом.
Що таке журнал? Це в першу чергу періодичне видання, друкується воно на глянцевому папері. Ми звикли до такого формату, навіть нововведення модних видань, типу мікроплеєра та електронних чорнил на папері, не змогли змінити суть звичного формату.
До речі, журнал, майже єдиний традиційний носій друкованої інформації, що зберігає свою популярність у часи інтернет-буму.
Художники різних країн випускають свої журнали, які ще задовго до появи соц. мереж давали можливість дебютувати початківцям та бути побаченими вже зрілим митцям.
Одним із таких став глянець: «Visionaire Magazine». Його засновники створили справжню платформу для демонстрації робіт художників різної, так би мовити, величини. Про те, це не просто каталог – журнал є класичним прикладом глянцу з нетиповою формою подачі читачу. Кожен випуск журналу супроводжується закритим банкетом.
Інший журнал навпаки демонструє свою відкритість простим людям. Це італійський журнал Toilet Paper. Вже тільки назва є провокуючою. Їх головна мета – показати людям справжнє мистецтво, але не у закритих галереях, а у вигляді популярного паперового носія. До речі, даний журнал про мистецтво є одним з найдешевших.
Редакція журналу Kilimanjaro досить довго досліджувала погляди і вподобання читачів британського глянцу. І ось в один прекрасний день з’явився незвичайний, стильний журнал, читаючи який, здається враження, що автори статей і фото просто ведуть з тобою діалог. До речі, висвітлюючи тему багатства, редакція обгорнула обкладинку золотою фольгою.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео