Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Революція на полотні

Революція на полотні
238621 ПЕРЕГЛЯДІВ

Львівський художник своїми правдивими малюнками підкорив усіх, хто стояв на Майдані зимою 2014 року та навіть тих, хто спостерігав події зі сторони «блакитного» екрану.


Львівський художник своїми правдивими малюнками підкорив усіх, хто стояв на Майдані зимою 2014 року та навіть тих, хто спостерігав події зі сторони «блакитного» екрану.
Свої полотна Віталій Дмитрук демонстрував людям ще у перші дні грудня 2013. Саме тоді почалися перші сутички беркуту та мирних демонстрантів. Художники проводили свою акцію протесту: біля магазину «Глобус», що стоїть у самому центрі майдану Незалежності усі бажаючі митці могли виставили свої картини та поділитися враженнями від розвитку революції.
Як розповідає сам автор, на його картинах зображено силу і совість усіх, хто був на майдані та разом з майданом з самого початку. Головні герої його картин – прості студенти, що вийшли на знак солідарності, чоловіки у масках, афганці та, звичайно, жінки та дівчата, що допомагали на польових кухнях та у мед. пунктах.
Про себе художник говорить небагато: розповідає лише, що малювати почав десь років з 10-11, коли йому подарували фарби, а потім доля «повернула» так, що він пішов навчатися до Львівської академії мистецтв. Так і почав професійно малювати. Своїми революційними роботами дуже пишається, адже там він зображував свої щирі емоції та переживання. Його скетч-бук повний ескізами, де зображені хлопці з ультрасу, мітингуючи та палаючий автобус.
У майбутньому художник планує продемонструвати свої роботи країнам західної Європи і наголошує на тому, що не хоче залишатися художником одного напрямку та стилю: в колекції його робіт є гротескні полотна, революційні скетчі, а ще на противагу серйозним картинам є ряд малюнків космічних котів.
Усі роботи Віталія можна переглянути в Інтернеті.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео