Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Великі леді нашої держави

Великі леді нашої держави
159384 ПЕРЕГЛЯДІВ

Щодня на екранах телевізорів ми бачимо наших політиків. Вони вирішують важливі для країни питання, щось обіцяють народу, приймають або скасовують закони, влаштовують бійки у Верховній Раді. Але коли настає вечір, всі урядовці, депутати, міністри повертаються до свого домашнього вогнища, де на них чекають дружини.


Щодня на екранах телевізорів ми бачимо наших політиків. Вони вирішують важливі для країни питання, щось обіцяють народу, приймають або скасовують закони, влаштовують бійки у Верховній Раді – загалом, працюють у поті чола. Але коли настає вечір, всі урядовці, депутати, міністри повертаються до свого домашнього вогнища, де на них чекають дружини.
Власне зараз спробуємо відкинути всі думки про ситуацію в країні та нові закони, і поговорити про жінок, які зазвичай залишаються в тіні наших політичних діячів.


Найцікавішою постаттю, звичайно, є Перша леді, дружина Петра Порошенка Марина. Вона, кандидат біологічних наук, лікар-кардіолог, автор першої в незалежній Україні дисертації, відмовилась від своєї кар’єри заради створення сім’ї. Марина, старша від свого чоловіка на три роки, познайомилась з ним у студентські роки, коли майбутній президент приїхав підкорювати столицю. На той момент жінка була дочкою заступника міністра охорони здоров’я УРСР та співробітниці заводу «Арсенал», жила на Печерську. Коли молоді люди одружились і у них з’явився первенець, Марина Анатоліївна цілком присвятила себе сім’ї.
Зараз вона Голова Ради Благодійного фонду Петра Порошенка, недавно взяла участь в акції до Дня матері в Україні. Також брала участь у проектах «З теплом у серці» та «Урок добра» в резиденції Святого Миколая. Підтримує медицину, допомагає школам та лікарням.


Наступна цікава для нас постать – Тереза Гур, дружина Арсенія Яценюка. Їхня історія почалась зі службового роману в банку «Аваль». Як виявилось, жінка сама проявила ініціативу та запросила серйозного і відповідального Арсенія на чашку кави. Лідер «Фронту Змін» зізнається, що Тереза зробила великий внесок у сімейне життя пари.
Жінка не веде активного політичного та соціального життя, але під час Євромайдану була помічена на кухні, що біля Федерації профспілок. Там дружина Яценюка разом з іншими волонтерами нарізала бутерброди для революціонерів.


Не менш яскравою за попередні постаті є Наталя Кличко – дружина відомого боксера та політика Віталія Кличка. Так само, як і її чоловік, Наталя з дитинства займалась спортом: гімнастика, синхронне плавання. А згодом стала моделлю. Спочатку жінка не приймала залицянь Віталія, та й бокс її не сильно цікавив. Але згодом між ними зав’язався роман, і ось тепер вони щасливе подружжя, мають трьох дітей. У 2011 німецький журнал Gala назвав Віталія та його дружину парою року.
Під час Євромайдану, на відміну від Терези Яценюк, Наталя була не на кухні, а на сцені. Вона разом з чоловіком та його братом виконала пісню.


Олег Тягнибок наразі перебуває у шлюбі з Ольгою. Пара познайомилась ще в студентські роки на засіданні товариства української мови. Обоє цікавились історією, вели активне соціальне життя. Олег прищепив Ользі любов до футболу.
Одружувалась пара в національних костюмах: вишитих білим по білому сорочках. Зараз виховують трьох дітей, Олег займається політичною діяльністю, а Ольга береже домашній затишок.
Ось такими є жінки, які стали непомітною опорою для політичних діячів нашої країни. Вони тендітні, але сильні, завжди готові підтримати чоловіка, коли той повертається втомленим з роботи. Кожна з них зробила свій внесок у творення країни, навіть якщо і непомітний.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео