Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Над Атлантичним океаном нависла серйозна загроза

80365 ПЕРЕГЛЯДІВ

Грінпісовці, котрі дбають про довкілля, повинні стежити за новинами на сайті Samarco, де оперативно висвітлюється інформація про ліквідацію наслідків аварії на Ріо-Досі. Адже, саме через це Атлантичний океан опинився у небезпеці. Йому загрожує екологічна катастрофа.

Природоохоронними органами було повідомлено, що в акваторій Атлантики може потрапити велика кількість хрому, марганцю, миш’яку та ртуті, через те, що дві неділі тому була зруйнована дамба на залізному руднику. Спеціалісти попереджають, що в місці, де Ро-Досі впадає в океан живе чимало видів тварин, серед яких й дельфіни, й черепахи, й кити, котрі можуть постраждати від впливу токсичних речовин. Також токсини можуть негативно впливати на протязі найближчих ста років на харчовий ланцюг на південному – сході Бразилії й половини південної частини Атлантики.В майбутньому наслідком цього стане зменшення урожайності сільськогосподарських земель.

Спеціалісти переконані, що в водах океану токсичні речовини будуть менш шкідливими, ніж в водах річки, які уже заборонили пити.

Позитивним є те, що адміністрація компанії Samarco, котрій належить гребля, доставляє воду для людей, котрі живуть в районах, які входять в зону техногенної катастрофи, та ще 150 тисяч людей очікують на доставку питної води.

Обвал греблі забрав життя одинадцяти чоловік, а ще дванадцять вважають зниклими безвісти. Ще дві греблі знаходяться в аварійному стані. Керівництво Samarco попереджає, що на ремонтні роботи вони затратять близько 3 місяців, а наразі буде виплачена компенсація у сумі 270 мільйонів доларів на очищення води та ліквідацію наслідків техногенної катастрофи. Також вище згадана компанія сплатить 67 мільйонів доларів штрафу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео