Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Екологи закликають українців до мітингу

53612 ПЕРЕГЛЯДІВ

Спеціалісти, котрі вивчають ситуацію зі станом навколишнього середовища, і тим самим беруть на себе обов’язок стояти на сторожі чистого довкілля, б’ють на сполох, адже за їхніми даними в Україні в найближчому майбутньому може збільшитися кількість викидів шкідливих речовин у повітря на сорок відсотків.

Незабаром у Парижі має відбутися саміт ООН на тему клімату. А українські волонтери та представники громадських організацій закликають усіх небайдужих земляків-українців зібратися в Києві та провести масштабний кліматичний марш, аби привернути більше уваги до Парижського саміту й підштовхнути його учасників укласти кліматичний договір, який допоможе попередити кліматичну катастрофу. Для цього усі країни повинні зменшити викиди вуглекислого газу в повітря.

Варто відмітити, що український кліматичний марш запланований на двадцять дев’яте листопада в столиці держави. Незважаючи на це, делегація від України, котра поїде до столиці Франції, збирається заявити про збільшення обсягів викидів вуглецю в атмосферу.

Таким чином, українська державна система вкотре продемонструвала свою інертність та неготовність оперативно реагувати на глобальні виклики сучасності й рухатися в ногу з прогресивною світовою спільнотою. Тому майбутні учасники кліматичного маршу на вулиці Києва вийдуть з плакатами, де буде написаний лозунг: «Зміни систему, а не клімат». Учасники маршу сподіваються, що таким чином їм вдасться звернути увагу влади на наявні проблеми й змусити її більш рішуче діяти в боротьбі з глобальними кліматичними змінами.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео