Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Японія збирається порушити рішення Міжнародного Трибуналу

240965 ПЕРЕГЛЯДІВ

Представники організації «Грінпіс» та австралійська влада стурбована заявою уряду Японії про те, що вони відкрито й безцеремонно збираються порушити рішення Міжнародного Трибуналу стосовно того, що китобійний промисел є незаконним.

В Японії в спою чергу зробили заяву про те, що знизять квоту на виловлювання риби на декілька найближчих років, однак не збираються припинити вилов й убивство китів. Представники Грінпісу переконують, що рішення Міжнародного Суду замало, аби вплинути на японців, котрі прикриваючись виловом китів у наукових цілях, не гребують вбити морського ссавця заради комерційної вигоди.

Більше того австралійський міністр навколишнього середовища Грег Ханг на офіційному рівні заявив, що країна, яку він представляє, виступає проти вилову китів із океану й полювання на них.

Статистика свідчить, що японці відібрали життя у чотирьох сотень морських гігантів.

І хоча кити є невід’ємною частиною японської культури, жителі країни, котрі пишаються славним самурайським минулим, з 1987 року забули про кодекс честі й не гребують убити прекрасних та могутніх китів, хоча й залишаються у світі останньою країною, котра наважується масово винищувати морських тварин цього виду.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео