Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Екологи закликають українську владу до розробки нової транспортної політики для Києва

Екологи закликають українську владу до розробки нової транспортної політики для Києва
189228 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нова транспортна політика здатна врятувати столицю нашої держави від масштабної екологічної катастрофи. Такого невтішного висновку прийшли київські активісти, провідні екологічні експерти та представники міської адміністрації, котрі обговорили актуальне питання очищення забрудненого довкілля Києва на відкритій дискусії.

За експертними оцінками, сьогоднішній рівень забруднення міста вже перевищив граничні норми у 3-5 разів. Цей факт обумовлено колосальними транспортними викидами за останні 40 років та суттєвим збільшенням кількості легкових автомобілів у Києві.

Серед засобів екстреної допомоги міській екології учасники дискусії назвали інвестиції у розвиток громадського транспорту та велоінфраструктури, котрі повністю виправдали себе у європейських країнах. Крім того, місцева влада має потурбуватися й про людей з обмеженими можливостями та зробити їх пересування столицею України комфортнішим. Окремої уваги потребують і пішоходи. Для них активісти пропонують створити спеціальні дорожні розмітки та зони. Варто відзначити, що якнайшвидше впровадження цих мір у якості нових пунктів для вже існуючої транспортної політики Києва дозволить покращити критичну екологічну ситуацію щонайменше на 20%.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео