Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна зможе позбавитися радіаційного могильника

Україна зможе позбавитися радіаційного могильника
135492 ПЕРЕГЛЯДІВ

За сприяння НАТО Україна скоро позбавиться могильника радіаційних відходів, що знаходиться у Житомирській області. Цей проект розпочався на початку 2016 року і буде продовжений, доки територія сумнозвісного об'єкта "Вакуленчук" не стане безпечною.


Представники Північноатлантичного Альянсу повідомили про те, що ця міжнародна візьме активну участь у ліквідації могильника радіаційних відходів, що знаходиться на Житомирщині. Ліквідація небезпечного могильника стане можливим у рамках проекту Трастового фонду НАТО, що передбачає утилізацію радіоактивних відходів на території колишніх військових об'єктів СРСР. Про це стало відомо на тематичному брифінгу, що провели уповноважені представники НАТО в Україні.
Зараз усі радіоактивні ділянки, що являють собою наслідки військової діяльності радянської армії, підлягатимуть поступовій ліквідації з метою уникнення ризику використання їх як матеріал для створення радіоактивної бомби.
Як повідомляють офіційно, незважаючи на те, що проект ліквідації житомирського могильника був ініційований ще 2010 року, перший етап його реалізації було розпочато лише у січні 2016 року.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео