Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Перу «птахів смерті» використовуватимуть в екологічних цілях

У Перу «птахів смерті» використовуватимуть в екологічних цілях
135578 ПЕРЕГЛЯДІВ

Близько шести тисяч тонн сміття щоденно продукують жителі перуанської Ліми. І ця вражаюча цифра є справжньою загрозою для світової екології, оскільки саме безпечна для навколишнього середовища утилізація сміття - наразі головне питання, відповіді на яке потребує чи не кожна з існуючих країн.

 

Проте, столиця Перу, мабуть, стала єдиним містом у світі, котре контролюватиме колосальні сміттєві обсяги за допомогою природи. Справа в тому, що більшість перуанських сміттєзвалищ є незаконними. Тож для того, аби вчасно їх віднайти та ліквідувати, влада Ліми потребує значних часу й матеріальних ресурсів, які витрачає на пошуки. Але тисячі місцевих стерв'ятників, відходи для харчування котрих підходять якнайкраще, здатні блискавично встановлювати місцезнаходження чергових сміттєзвалищ у місті.

Через це на птахів збираються почепити спеціальні GPS-маячки, завдяки яким відповідні служби Ліми зможуть оперативно знаходити незаконні стихійні сміттєзвалища. Цікаво, що перші десять маячків вже почеплені на також десятьох стерв'ятників і цей експеримент демонструє надзвичайно позитивні результати. Розрахований такий екологічний проект на два роки.

Важливо додати, що після столиці Перу її досвід в очищенні територій від сміття мають намір використати з ідентичною метою ще два «перуанці» - Уараль та Арекіпа.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео