Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Критична ситуація із сміттям у Львові почала вирішуватись

Критична ситуація із сміттям у Львові почала вирішуватись
54528 ПЕРЕГЛЯДІВ

Після довготривалого накопичення побутових відходів на усій території Львова, сміття нарешті почали вивозити.

Мер Львова Андрій Садовий заявив про те, що місто перебуває на межі екологічної кризи у зв'язку з закриттям Грибовицького сміттєзвалища, куди раніше вивозили тверді побутові відходи. Наразі, вдалось досягнути важливих домовленостей, в результаті яких місто очистять від накопиченого сміття та відвезуть його до обласних полігонів твердих відходів. Очищення міста розпочалось 26 січня.

Причиною катастрофічного застою сміття стало рішення суду щодо закриття скандального Грибовицького сміттєзвалища, на якому у травні минулого року виникла пожежа з подальшим зсувом сміття. Під час інциденту під завалами відходів опинились троє рятувальників, врятувати яких не вдалося. Згодом, стало відомо про утворення на сміттєзвалищі небезпечної тріщини, довжиною 80 м, що й призвело до припинення експлуатації звалища у Грибовичах.

В свою чергу Гройсман заявив, що відповідальність за ситуацію із сміттям у Львові повною мірою лежить на міських чиновниках. За його словами, у бюджеті Львова є достатньо коштів для вирішення проблеми, що утворилась.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео