Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Дихати вільно: вчені навчилися вилучати вуглекислий газ з повітря

Дихати вільно: вчені навчилися вилучати вуглекислий газ з повітря
133093 ПЕРЕГЛЯДІВ

Система вилучення та зберігання вуглецю дозволяє знизити парниковий ефект в атмосфері. За приблизними підрахунками до 2050 року завдяки такій інновації рівень вуглекислого газу в атмосфері буде знижено до 80%


Машини, заводи, теплостанції – велика загроза навколишньому середовищу. Дуже кумедно, але вчені виявили, що навіть корови викидають вуглецю у повітря не менше, ніж авто. Ну що ж, тепер сміливо можна цитувати Коров’єва і кричати: «Караул!».
Та почекайте панікувати.
Глобальне потепління так і залишилося однією із нагальних проблем людства. Масово повітря почало забруднюватися разом із появою великої кількості фабрик та заводів, що працювали на тепловому опаленні. Зараз ситуація дедалі погіршується в виду того, що нічого у нас кардинально за цей час не змінилося, проте вчені розробили інноваційний метод вилучення вуглецю з повітря.
Так як, 2015 рік об’явлений у США роком початку боротьби з негативними викидами, вчені Американської асоціації розвитку науки у Каліфорнії прийшли до висновку, що поява альтернативних джерел енергії, звичайно, добре, проте краще б було застосувати систему вилучення та зберігання вуглецю. Вона дозволяє знизити парниковий ефект в атмосфері. За приблизними підрахунками до 2050 року завдяки такій інновації рівень вуглекислого газу в атмосфері буде знижено до 80% На даний момент система знаходиться у стадії розробки, адже ще досі не зрозуміло, як довго можна зберігати вуглець у законсервованому вигляді. Про анонс комплексного виходу системи також поки що мови не йде.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео