Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Облік київських водоймищ: наскільки реальна ідея

Облік київських водоймищ: наскільки реальна ідея
132545 ПЕРЕГЛЯДІВ

Київщина здавна славилася своїми багатими водними ресурсами


Київщина здавна славилася своїми багатими водними ресурсами. Лише столиця нараховує 380 водоймищ. Нажаль, водами Києва серйозно ніхто не займалися з моменту отримання Незалежності. До тепер. Представник Київради запропонував паспортизувати кожний окремий водний об’єкт.
Для чого це все робиться?
Головна ідея обліку водних ресурсів – оптимізація коштів на їх розвиток та залучення нових інвестицій.
Ідея подана на черговому засіданні київської адміністрації представником АК «Київпроект» Петром Декальчуком. Він заявляє: «Ідея сама по собі дорога. Щоб поставити на облік хоча б одне водоймище треба вкласти від 100 до 150 тисяч гривень мінімум. Але воно того варте. Ми не тільки будемо знати де, які, а головне в якому стані знаходяться наші водні ресурси – Київрада муситиме слідкувати за їх станом. Окрім регулярних місцевих перевірок якості води екологами, ми будемо згори відстежувати комплексний стан водойми та прилеглої території за допомоги супутників» Крім того, пропонується створити інтерактивну мапу водних об’єктів, де кияни безпосередньо зможуть отримати усю необхідну інформацію, щодо стану найближчого водоймища.
І хоча депутати поставилися досить стримано до пропозиції, мотивуючи тим, що на розробку потрібні мільярди, яких у нас немає, П. Декальчук впевнений, що його ідея отримає «добро» і згодом втілиться у життя.
Нагадуємо, що зараз у столиці знаходиться близько 380 природних та штучних водних об’єктів, 65 з них знаходиться на обліку КП «Плесо».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео