Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Польща може отримати мільйонний штраф за забруднення повітря

Польща може отримати мільйонний штраф за забруднення повітря
53099 ПЕРЕГЛЯДІВ

За великими підприємствами Польщі було помічено повна безвідповідальність, щодо «вкинутої» в повітря кількості шкідливих випарів.


Колись Середньовічна Європа розпочала той невідворотний процес, який називається «забруднення довколишнього середовища». Парадоксально, але зараз ті ж самі країни, що штучно змінювали мікроклімат борються за належний рівень екології.
Європейське законодавство зобов’язує країни слідкувати за станом забруднення повітря, контролювати рівень негативних викидів в атмосферу.
За великими підприємствами Польщі було помічено повна безвідповідальність, щодо «вкинутої» в повітря кількості шкідливих випарів.
Секретар Єврокомісії з питань екології Ірис Петса заявила, що найнебезпечніший рівень забруднення спостерігається у південній частині Польщі. Медицинський моніторинг повідомляє про те, що за період останнього року збільшилася кількість хворих на астму, серцеві напади. Частими стали випадки захворювання на рак легень, бо в середньому, майже половину днів року люди дихають негативними викидами.
Крім того, Ірис Петса занепокоєна тим, що у великих містах, таких, як Краків, Варшава, Вроцлав досі використовують велику кількість дизельних двигунів, які віддають в атмосферу оксид азоту. Дана хімічна сполука є надзвичайно токсичною.
Нагадуємо, що раніше Єврокомісія була вкрай занепокоєна станом повітря на вулицях Швеції, проте як каже сама Ірис, інцидент обмежився максимум одним мікрорайоном держави, а ось у Польщі ситуація є небезпечною для всієї країни.
Якого розв’язку набуде ситуація?
Так як, подібні випадки не раз реєструвалися Єврокомісією, а влада Польщі не робила відповідної реакції, то тепер за екологічне порушення на державу накладено штраф в 1 млн.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео