Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні відкриються пункти збору люмінесцентних ламп

В Україні відкриються пункти збору люмінесцентних ламп
185577 ПЕРЕГЛЯДІВ

З моменту продажу енергоекономних ламп українці зекономили не одну сотню гривень.


З моменту продажу енергоекономних ламп українці зекономили не одну сотню гривень. Чи не вийде боком нашому довкіллютака економія: досі немає досконалої системи утилізації ламп.
Справа в тому, що у кожній лампі міститься елемент ртуті небезпечної концентрації. Так, як наші електромережі фактично не модернізовані: залишені ще з радянських часів кілометри електричної проводки, інколи просто не придатні для ламп нового покоління. Дуже часто люмінесцентні світила, не витримуючи перепадів напруги, починають горіти. Мало того, що вони не придатні для подальшого вжитку, так їх не можна просто викинути у смітник через ту саму руть всередині.
Проблемою зараз займається організація «Всеукраїнська екологічна ліга». Борються з нормалізацією утилізації економного дива вони не самі: ідею підтримала Програма розвитку ООН.
Яким чином будуть перероблюватися такі лампи – ще не анонсується, єдине про що повідомляють ініціатори: вся необхідна інформація буде розміщена на їх особистому сайті дуже скоро. А займатися утилізацією буде займатися «Сігмас ЕКОЛОДЖІ», яка підтвердила свою готовність працювати всіма необхідними ліцензіями, сертифікатами і, звісно, досвідом.
Основні пункти збору не обмежаться розміщенням лише у столиці: здати свою лампочку можна буде Житомирській, Сумській, Миколаївській та Запорізькій областях. Проте численні коментарі у фейсбуці свідчать про те, що українці готові до створення таких пунктів і у Львівській області.
Пункти прийому будуть розташовані у торгівельному центрі «Епіцентр» зазначених міст.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео