Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Як кияни можуть заробити на довкіллі

Як кияни можуть заробити на довкіллі
26657 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прибери сміття – отримай 1000 гривень: столичні еко-активісти проводять акцію, спрямовану на очищення вулиць, дворів та й загалом природного середовища


Прибери сміття – отримай 1000 гривень: столичні еко-активісти проводять акцію, спрямовану на очищення вулиць, дворів та й загалом природного середовища.
Київ виробляє купу сміття за день свого існування. Накопичуємо ми його не тільки на вулицях, а й у себе вдома. Газети, журнали, старі зошити з конспектами, малюнки та просто записки могли б слугувати доброю вторинною сировиною.
Організатор акції Андрій Хрутьба запевняє, що така робота буде дійсно корисною не тільки у плані очищення та збереження довкілля – це приверне увагу міських жителів до проблем середовища, змусить піклуватися про чистоту міста більше. Банально люди навчаться не кидати недопалки собі під ноги, не залишати пластикові пляшки у парках, та й загалом робити чистим не тільки своє подвір’я. Крім того, однією цілей акції є познайомити усіх волонтерів, кому не байдужа доля довкілля, щоб створити цілу мережу еко-активістів.
Оголошення про проведення такого заходу організатори розмістили на своїй публічній сторінці у Фейсбуці: «Друге життя: двійний добрий вчинок». Умови участі в акції дуже прості: достатньо зібрати макулатуру чи прибрати засмічену ділянку, викласти фото і отримати грошову винагороду.
Зараз вже надійшли десятки фото, але поки що не вибрано того, хто отримує головний приз.
А звідки ж братимуть гроші на премію?
Так, як організатори акції – такі ж самі волонтери, як і учасники, грошові премії будуть зароблятися здачею макулатури. Нагадуємо, що найактивніші учасники отримають 1000 гривень.
Надалі такі заходи планується проводити раз у 2-3 місяці. Майбутні акції не будуть обмежуватися лише здачею макулатури чи збором сміття: планується проводити регулярні збори батарейок, ламп, а також висаджувати дерева та квіти у місті.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео