Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Поховайте мерця: партнери відмовляються завершувати проект саркофагу на ЧАЕС через неналежне фінансу

Поховайте мерця: партнери відмовляються завершувати проект саркофагу на ЧАЕС через неналежне фінансу
53168 ПЕРЕГЛЯДІВ

Минуло майже тридцять років з моменту страшних подій на Чорнобилі, проте ще досі небезпечний об’єкт не знаходиться в належному укритті


Минуло майже тридцять років з моменту страшних подій на Чорнобилі, проте ще досі небезпечний об’єкт не знаходиться в належному укритті.
Це було головним питанням, яке підняли члени виїзного засідання комітету питань з екологічної політики та ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС.
Зустріч проходила прямо на місці трагедії – у Чорнобилі. Учасники ознайомилися зі станом ходу проекту «Укриття» та прийшли до висновку, що неналежне фінансування може на довгі роки заморозити хід проекту. Головна мета зборів – виявити, чи можна перетворити крок за кроком проект на екологічно безпечний об’єкт та як можна далі розвивати зону відчуження і у якому напрямку.
Раніше ми писали, що у планах біологів стоїть зацікавити уряд у створення заповідної зони для тварин, проте зараз нагальним питанням є ефективне господарське використання земель.
Результатом засідання стало утвердження трьох основних пунктів:
По-перше, виведення медико-санітарних частин на місцевий рівень зони відчуження.
По-друге, зміна у кадровому забезпеченні кураторів проекту.
І на останок, визначення реального потрібного мінімуму для якісного забезпечення просування проекту.
Всі ці пропозиції, керівник комітету Микола Томенко, обіцяє висунути на черговому слуханні Верховної Ради, щодо проблеми ЧАЕС. Парламентське засідання заплановане вже наступного місяця, 4-го березня 2015 року.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео