Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Виверження вулкану в Японії спровокувало появу нового острову

Виверження вулкану в Японії спровокувало появу нового острову
132680 ПЕРЕГЛЯДІВ

Медики не рекомендують пити жарознижуючі засоби при грипі.


Медики не рекомендують пити жарознижуючі засоби при грипі.
Японія настільки «продвинута» країна, що для того, щоб збільшити свою територію – їм не знадобилося завойовувати територію сусідів. Що ж відбулося насправді? Майже рік тому відбулося виверження підводного вулкану. Для японських сейсмологів – це майже звична справа, проте цього разу виверження спровокувало появу нового острівного утворення.
Новий острів виник коло архіпелагу Огасавара. Невелике за своєю площиною утворення почали досліджувати ще у 2013 році. Його назвали Нісіносіма. Вся поверхня острову складалася з лави. До сьогоднішнього дня ріст острову не припинився ні на день. Спочатку – це був одне невелике утворення, трохи пізніше поруч із ним з’явився інший острів, з того ж самого вулкану. Це зимою того року два острови були з’єднані тонким перешийком, а вже через пів року стали одним єдиним цілим.
На даний момент японські вчені серйозно занепокоєні станом Нісіносіми, адже виверження лави досі продовжується.
Як запевняють експерти – над островом постійно йде дим, а з кожним сезоном він тільки збільшується. Майже за 2 роки його площа становить 2, 46 кв. кілометрі. Це приблизно в 11 разів більше, від початкового розміру. Острів має і свою найвищу точку, висота якої сягає 100 метрів над рівнем моря.
Дослідження Нісіносіми продовжуються. Щодо заселення острову – то тут навіть мови не може поки що іти, адже вулкан, що продукує викид лави на поверхню – ще досі активний.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео