Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Наслідки пожежі біля Чорнобиля. Хвилюватися немає причин

Наслідки пожежі біля Чорнобиля. Хвилюватися немає причин
239121 ПЕРЕГЛЯДІВ

Стали відомими наслідки пожежі у зоні відчуження Чорнобильської АЕС.


Стали відомими наслідки пожежі у зоні відчуження Чорнобильської АЕС. Як запевнила експерт Національного екологічного центру України з питань енергетичної політики Тетяна Вербицька, пожежа містила незначну кількість радіаційного забруднення, тому її наслідки не нестимуть загрозу життю і здоров’ю жителів найближчих регіонів. Крім того, рівень радіації у Чорнобильській зоні вимірюється кожні три години, і як повідомляє прес-центр ДСНС, радіаційний фон у цій місцевості і поблизу неї не перевищує норму.
Заспокоює також те, що ліс, який горів, не був надто забрудненим після вибуху ЧАЕС і знаходиться на безпечній відстані від самої станції.
До моніторингу пожежі приєднався Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Він зазначив, що у нашій країні складна ситуація з технікою для працівників служби з надзвичайних ситуацій. Тому довелось прикласти значних зусиль, щоб забезпечити надійне гасіння вогню за допомогою авіаційної техніки.
Насправді пожежі поблизу Чорнобиля стаються досить часто.
Еколог Сергій Гащак вважає, що остання пожежа не є небезпечною для природи регіону, оскільки площа, яка горіла, становить 400 га, а вся площа Чорнобильської зони відчуження - 260 тис. га.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео