Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

"Велика українська енциклопедія" готується до друку

134301 ПЕРЕГЛЯДІВ

Проект "Велика українська енциклопедія" у паперовому форматі буде завершений в 2026 році, проте електронний варіант Україна побачить наприкінці цього року. Таку інформацію надала директор ДНУ “Енциклопедичне видавництво”, заступник голови Головної редакційної колегії ВУЕ Алла Киридон.

“Пріоритет ми робимо зараз на електронній версії “Великої української енциклопедії”. Вона з’явиться вже цьогоріч. І формуватиметься не за томами відповідно до алфавіту. Ми змінили принцип, бо застаріває інформація першого тому на “А”. Ідея така, що в електронному варіанті мають бути 10-20% термінів від “А” до “Я” з усіх напрямків”, – повідомила Киридон.

Обсяги інформації, які будуть закладені у енциклопедії величезні, всього має бути 70 тисяч статей. Але як стверджує Киридон - це не межа. Кількість статей може збільшитися до 100 тисяч.

“Ми прагнемо того, щоб на одне гасло було кілька авторів – з різними підходами, різними інтерпретаціями. Потім оприлюднимо цей варіант, проведемо обговорення. Як результат дискусії матимемо якісний продукт, найкращий варіант увійде в друковану ВУЕ”, – наголосила службовець.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео