Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Шкільна освіта в Україні отримала план реформування

Шкільна освіта в Україні отримала план реформування
216394 ПЕРЕГЛЯДІВ

Учні нашої держави все-таки матимуть 12 років навчання. Проте, станеться це не раніше 2029-го року. Цей та багато інших важливих пунктів включило до свого проекту реформ Міністерство освіти і науки України.

За словами Лілії Гриневич – міністра освіти і науки – період здобуття дітьми шкільної освіти матиме три етапи. Перший – початкова школа. Він триватиме чотири роки, під час якого дитина адаптуватиметься до процесу навчання. Після цього розпочнеться базова середня школа або гімназія тривалістю п'ять років. Цей другий етап нараховуватиме близько шести класів, де кожному з них будуть притаманні спеціальні навчальні особливості. Завершуватиме здобуття шкільної освіти трирічна профільна середня школа з двома циклами.

Варто відзначити, що першим циклом третього етапу стане десятий клас, під час навчання у якому школяр може змінити власний професійний вибір. А 11-й та 12-й класи стануть основою другого циклу, чиє професійне спрямування – ліцей або коледж.

Згідно програми реформування української шкільної освіти, відносини учнів, учителів та батьків будуть засновані на партнерстві, навчання стане націлене на майбутню успішну самореалізацію школяра у суспільстві, розподіл державних коштів буде справедливо забезпечувати рівний доступ і сільських, і міських дітей до здобуття освіти у школах, а сама навчальна установа отримає автономію.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео