Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українська мова може стати міжнародною завдяки Міністерству освіти

Українська мова може стати міжнародною завдяки Міністерству освіти
189456 ПЕРЕГЛЯДІВ

Статус мови міжнародного спілкування необхідний українській мові. І за вирішення цього непростого питання вже взялося Міністерство освіти і науки України. За словами Лілії Гриневич – міністра зазначеного вище державного відомства, у Міністерстві вже розроблено спеціальний стандарт міжнародного зразка з української мови. Крім того, наразі проводиться фундаментальна робота із запровадження сертифікаційного іспиту з державної мови у якості іноземної, котрий є міжнародно визнаним.

З точки зору пані Гриневич, таке нововведення дасть можливість представникам інших національностей у майбутньому вивчити українську мову у якості другої іноземної. Крім того, міністр освіти зазначає, що найголовнішим пріоритетом роботи МОН на сьогоднішній день є пробудження інтересу громадської світової спільноти до державної мови нашої країни та, як наслідок, початок вивчення української у багатьох іноземних школах у якості другої іноземної мови.

Варто відзначити, що серед останніх важливих освітніх нововведень, котрі належать пані Гриневич та МОН, є сувора конфіденційність учнівських оцінок (відтепер їх можуть знати лише сама дитина, її батьки та вчитель з окремої дисципліни), скасування оцінювання каліграфії та домашніх завдань на вихідні, свята і канікули й відмова педагогів початкової школи від червоної ручки.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео