Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українські університети потрапили до рейтингу найкращих

Українські університети потрапили до рейтингу найкращих
54304 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цього року 6 університетів України ввійшли до переліку найкращих вишів світу. Щоправда, у рейтингу-2016 змінився лідер серед українських університетів — тепер замість Київського університету у ньому Харківський. До рейтингу також включили університети з Києва, Донецька та Сум.

Спеціалізована компанія Quacquarelli Symonds склала і оприлюднила щорічний перелік найкращих вищих навчальних закладів світу. За традицією кілька університетів України увійшли до міжнародного рейтингу найкращих навчальних закладів світу.

Так, на першому місці серед українських університетів, за цим переліком, опинився Харківський національний університет імені В. Каразіна. Цей виш різко підняв свій рейтинг, збільшивши його на 120 сходинок і тим самим обігнавши минулорічного лідера — КНУ імені Т. Шевченка. Що стосується провідного столичного вишу, він не лише позбувся лідерства у рейтингу, але й втратив одразу 10 позицій.

Серед вишів України честь опинитися у міжнародному рейтингу здобули КПІ імені І. Сікорського, Харківський політехнічний інститут, Донецький та Сумський університети.

Що стосується лідерів рейтингу навчальних закладів, перші сходинки у ньому, за версією спеціалістів Quacquarelli Symonds, посіли Массачусетський, Стенфордський та Гарвардський університети.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео