Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Вчителям України підвищать зарплати

Вчителям України підвищать зарплати
81315 ПЕРЕГЛЯДІВ

Скоро зарплати українських педагогів виростуть приблизно на третину. Це пообіцяла голова Міністерства освіти і науки України, анонсуючи зміни у тарифній сітці, які зараз розробляються і відбудуться вже у 2017 році.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич розповіла про зміни, що стосуватимуться шкільних вчителів України вже у 2017 році. За словами міністра, відомство, очолюване нею, планує підняти шкільних вчителів по тарифній сітці приблизно на два розряди, оскільки у цій системі зараз панує несправедливість. Зокрема, шкільний вчитель вищої категорії зараз має 12 розряд, а викладач-початківець у вищій школі отримує зарплату на рівні 15 розряду. На думку міністра, ця ситуація має бути виправлена.

Як планується, піднімуть приблизно на 2 розряди вчителів, які зараз перебувають на рівні між 8 і 12 розрядами, що в результаті дасть можливість підвищити зарплату вчителя на 500-800 гривень.

За інформацією, наданою у відповідному міністерстві, разом з запланованим підвищенням зарплат працівників бюджетної сфери, що стане можливим завдяки збільшенню рівня мінімальної зарплати, загалом у 2017 році ставки шкільних педагогів зростуть на третину.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео