Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Міносвіти вимагає спілкуватися в навчальних закладах українською

Міносвіти вимагає спілкуватися в навчальних закладах українською
81358 ПЕРЕГЛЯДІВ

Державне відомство має намір призвичаїти вітчизняних викладачів до спілкування в учбових закладах тільки українською мовою. Відповідний офіційний лист з вимогою стосовно цього вже направлений до усіх без виключення обласних департаментів та управлінь освіти, причому спілкування державною мовою має відбуватися не тільки під час проведення уроків чи лекцій, а й у процесі спілкування викладачів та вчителів між собою у процесі перерви.

 

Міністерство освіти та науки зазначає, що у робочий час усі навчальні заклади України мають використовувати виключно українську мову. Якщо ж брати до уваги ті навчальні заклади, у яких відбувається навчання національних меншин, то у таких освітніх установах спілкування повинно відбуватися тією мовою, котра використовується під час загального освітньо-виховного процесу.

Важливо додати, що у зв'язку із цим нововведенням Міністерство зобов'язує освітні заклади забезпечити належне підвищення рівня володіння державною мовою для усіх своїх працівників. Крім того, відомство наголошує на необхідності залучати дітей та молодь до культурно-просвітницьких заходів, направлених на популяризацію української культури.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео