Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Абітурієнти по-новому вступатимуть до вишів України

Абітурієнти по-новому вступатимуть до вишів України
27196 ПЕРЕГЛЯДІВ

Лише сім заяв на три спеціальності університетів України подаватиме абітурієнт з наступного – 2017-го – року. Причому, вищезазначена кількість і спеціальностей, і заяв є істотно меншою у порівнянні з поточним 2016-м – до п'ятнадцяти заяв на п'ять спеціальностей.

 

З точки зору представників спеціальної робочої групи, котра займається доопрацюванням умов прийому до українських вишів, таке нововведення є виключно позитивним, оскільки позбавляє майбутнього студента плутанини у контексті майбутнього вибору необхідних вишу та спеціальності. Крім того, університет обиратиме два предмети, з яких абітурієнт матиме надати вишу сертифікати про складання ЗНО. Обов'язковим для вступу до вишу буде сертифікат з української мови й літератури.

Абітурієнти з тимчасово окупованих частин Донбасу і Криму вступатимуть до українських вишів за окремими правилами, котрі поки що не розголошуються. Прийом заяв на основі ЗНО у 2017-му відбуватиметься до 26-го липня. Зарахування на бюджет пройде до 15-го серпня, на контракт – до 18-го серпня, а до 28-го серпня будуть зараховані й пільгові категорії абітурієнтів.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео