Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

З 2017 року зарплати вчителів значно зростуть

З 2017 року зарплати вчителів значно зростуть
189868 ПЕРЕГЛЯДІВ

З початку 2017 року мінімальна зарплата українського вчителя становитиме більше 5 тисяч гривень. Про це повідомив міністр соціальної політики, прогнозуючи підвищення окладу одразу на два тарифних розряди.

 

Як зауважив очільник Міністерства соціальної політики Андрій Рева під час засідання уряду, з 2017 року заробітна плата українського вчителя значно підвищиться. Так, за пропозицією Міністерства освіти і науки, які були прийняті до уваги, зарплату для працівників українських шкіл підвищать на 2 тарифних розряди, завдяки чому оклад учителя починатиметься не з 6 чи 8 розряду, а одразу з 10. Як зауважив Андрій Рева, мінімальна зарплата шкільного вчителя, який не має розряду, з 1 січня сягне 5266 гривень, тоді як на початку 2016 року її розмір установили на рівні 3385 гривень.

Міністр соцполітики зауважив, що кошти, необхідні для проведення такої реформи, вже враховані у Державному бюджеті на наступний рік. Голова Кабінету Міністрів Володимир Гройсман у свою чергу підтвердив реальність та об'єктивність вже готового проекту бюджету-2017. Найголовніше, за словами Гройсмана, що цей проект відображає реальну фінансову ситуацію і є повністю збалансованим.

 

В'ячеслав Ситник


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео