Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Алгоритм нарахування стипендії у 2017 році

Алгоритм нарахування стипендії у 2017 році
217159 ПЕРЕГЛЯДІВ

     У наступному році очікується оновлений підхід до нарахування стипендій та визначення студентів, які їх отримуватимуть.
     Відтак кожен вищий навчальний заклад повинен розробити індивідуальну систему критерій, за допомогою якої буде визначатись рейтинг студента на 10%. На інші 90% впливатиме успішність у навчанні. На думку МОН, оновлений підхід до формування стипендій з допомогою рейтингу допоможе відмітити найбільш успішних у навчанні студентів навіть за умови однакового балу за результатами сесії. Разом з тим, планується здійснити перерозподіл закладених в бюджеті коштів для того, щоб забезпечити збільшеними стипендіями половину студентів.
     В порівнянні з минулим роком, стипендія для студентів начальних закладів III-IV рівня акредитації зросте на 33,4% і складатиме 1100 грн. Збільшені стипендії сягатимуть рівня прожиткового мінімуму і виплачуватимуться у сумі 1600 грн. Що стосується навчальних закладів з іншим типом акредитації, для них збільшення суми стипендії відбудеться також на 33,4%.
     Окрім того, передбачено збільшення стипендій на 100% для найуспішніших студентів, які навчаються на складних спеціальностях. До таких відносять математичні та інженерні спеціальності.
     Виплату стипендій за новим алгоритмом розрахунку пропонується виплачувати вже у січні наступного року, за умови якщо сесія відбувається у грудні 2016 року.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео