Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Допомога Литви в українській освіті

Допомога Литви в українській освіті
190318 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Пріоритети співробітництва в сфері освіти між Україною та Литвою обговорили Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич та представники Литви, серед яких Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс та екс-Міністр освіти і науки Литви, Депутат Сейму Литовської Республіки Гінтарас Стєпонавічюс. Зустріч відбулася сьогодні, 3 січня 2017 року, у приміщенні Міністерства освіти і науки України.
     «Нині одним із пріоритетів для нас є реформа середньої освіти – «Нова українська школа». Ця сфера стосується найбільшої кількості людей, та при цьому вона не знала жодних реальних змін вже багато років. Але, окрім того, ми продовжуємо імплементацію Закону «Про вищу освіту». У цьому напрямку в нас на порядку денному два пріоритети: перше, зміна формату фінансування вишів та, друге, побудова системи забезпечення якості вищої освіти», – повідомила Лілія Гриневич.
Гінтарас Стєпонавічюс, що був Міністром освіти і науки Литви впродовж 2008-2012 років, розказав про діючу в Литві систему фінансування освіти через ваучери. За цієї системи гроші виділяються на навчання дитини і йдуть у вибраний нею заклад. Фінансування отримують як державні, так і приватні навчальні заклади, що заохочує освітню ініціативу. Зокрема, як зазначив Гінтарас Стєпонавічюс, завдяки цьому суттєво зросла кількість приватних дитсадків, що працюють за різними освітніми методиками.

 

     Повідомляє Міністерство освіти України


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео