Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У профільному Міністерстві обговорили проблему мистецької освіти

У профільному Міністерстві обговорили проблему мистецької освіти
54503 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Перший заступник Міністра культури України Світлани Фоменко відкрила установче засідання робочої групи «Початкова мистецька освіта» Ради з питань культурно-мистецької освіти Міністерства культури України. У засіданні взяли участь 37 керівників та викладачів дитячих мистецьких шкіл з 18 областей та міста Києва, очільники Ради - ректор Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого Олексій Безгін та директор Державної художньої середньої школи імені Т. Г. Шевченка Олена Авраменко, а також фахівці Міністерства культури.

     Відкриваючи засідання, перший заступник Міністра культури Світлана Фоменко акцентувала увагу присутніх на пріоритетності для Міністерства культури питання розвитку мистецької освіти всіх рівнів, а передусім – початкової мистецької освіти, представленої діяльністю мистецьких шкіл з огляду на виклики, пов'язані з процесами децентралізації та реформування сфер освіти і культури.

     «Міністерство культури зацікавлене в налагодженні ефективних комунікацій з представниками усіх груп інтересів мистецької освіти на регіональному рівні, а також з представниками інших підсистем сфери культури. Проведений Мінкультури моніторинг щодо обізнаності керівників та педагогічних працівників дитячих мистецьких шкіл здійснюваних змін у діяльності цих закладів отримало підтвердження, що має місце відсутність комунікації між Мінкультури та представниками мистецьких шкіл, фахівці, які працюють в системі цих шкіл не обізнані з такою діяльністю Мінкультури», - розповіла Світлана Фоменко.

 

     Повідомляє Міністерство культури України


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео