Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

40 молодих спеціалістів з різних сфер прийдуть викладати в українські школи

40 молодих спеціалістів з різних сфер прийдуть викладати в українські школи
163231 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Міністерство освіти і науки України підтримуватиме проект ГО "Навчай для України», в рамках якого 40 молодих спеціалістів з різних сфер отримають педагогічні знання та навчатимуть дітей у звичайних українських школах. Відповідний меморандум про співпрацю між МОН та громадською організацією було підписано сьогодні, 19 січня, у залі Колегії Міністерства освіти і науки України.

     "Я вважаю, що цей проект є дуже перспективним, він допоможе нам наблизити та взаємно інтегрувати школу та суспільство, адже саме через людей, які не залучені системи зараз, можна здійснити такі трансформації", - зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

     Вона додала, що наразі в Міністерстві розробляється нова концепція педагогічної освіти, яка є необхідною для впровадження реформи "Нова українська школа". Спеціалісти, що прийдуть в загальноосвітні заклади в рамках проекту, мають підтримати школи та дати їм поштовх до змін.

     Представники ГО «Навчай для України» розказали про свої успіхи у просуванні проекту. Зокрема вони уклали партнерську угоду з міжнародною мережею "Teach for All» («Навчай для всіх»), яка об'єднує організації в 40 країнах світу, а також угоду про співпрацю з фондом Western NIS Enterprise Fund.

     Щоб підготувати учасників програми до роботи в школах та їхньої педагогічної атестації громадська організація заручилася підтримкою Київського університету імені Бориса Грінченка.

 

     Повідомляє Міністерство освіти і науки України


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео