Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Яку зарплату отримуватимуть шкільні вчителі у 2017 році?

Яку зарплату отримуватимуть шкільні вчителі у 2017 році?
136033 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Лілія Гриневич, яка очолює Міністерство освіти і науки в Україні, розповіла про зміни у розмірах заробітної плати в 2017 році для вчителів українських шкіл.
     Відтак, вчитель без категорії отримуватиме від 3500 грн. до 4800 грн., враховуючи надбавки. Мінімальна заробітна плата без будь-яких надбавок складатиме 3280 гривень, що зумовлено підвищенням мінімальної оплати праці на всій території України. Варто відмітити, що зарплата вчителя вищої категорії становитиме орієнтовно 6500 грн., що на 2300 грн. більше, аніж в минулому році. Разом з тим, Лілія Гриневич додала, що заробітна плата шкільного вчителя повинна бути на рівні трьох мінімальних зарплат, проте, втілити це у життя, наразі, неможливо.
     Слід зауважити, що підвищення заробітних плат вчителів актуальне тільки для тих педагогічних працівників, які працюють виключно у школах. Вчителі профтехучилищ та дитсадків, наразі, підвищення заробітної плати не відчують, окрім надбавок, зумовлених підвищенням мінімальної оплати праці до рівня 3200 грн. Усі вчителі, окрім шкільних педагогів, зможуть отримати надбавку до заробітної плати лише з вересня поточного року.
     Незважаючи на цьогорічне підвищення заробітних плат для вчителів, яке, безумовно, являється найсуттєвішим впродовж останніх років, показник зарплати українських вчителів залишається одним з найнижчих у світі.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео