Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У МОН обговорили проблеми юридичної освіти

У МОН обговорили проблеми юридичної освіти
108879 ПЕРЕГЛЯДІВ

     За участі Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич у МОН пройшов круглий стіл на тему: «Галузеве позиціювання освітніх спеціальностей «Право», «Міжнародне право» та «Правоохоронна діяльність» у системі вищої освіти».

     «Ми вирішили зробити цю дискусію публічною та зібрати представників усіх зацікавлених сторін для того, щоб всі побачили, які є позиції, щоб побудувати конструктивний діалог. Наша позиція така: задавати стандарти та визначати кваліфікаційні вимоги повинні професійні спільноти, а система освіти має відповідати на ці стандарти освітніми програмами і робити так, щоб освітні стандарти потім відповідали кваліфікаційним вимогам», – відзначила Міністр.

     Дискусія розгорнулася навколо однієї зі схвалених 23 листопада 2016 року Кабінетом Міністрів України змін до постанови КМУ «Про затвердження переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти» від 29.04.2015 № 266. Зокрема, цей підпункт передбачає надати право обіймати посади або провадити види діяльності, кваліфікаційні вимоги до яких передбачають наявність повної вищої або вищої юридичної освіти, тим, хто здобув таку освіту за спеціальністю не лише «Право», але й «Міжнародне право» та «Правоохоронна діяльність».

     Після схвалення цієї зміни до Прем'єр-Міністра України надійшла низка звернень від експертів та інституцій з суттєвими зауваженнями щодо такого рішення. Вони стосувалися як формулювання поправки, адже передбачати права громадян може лише законодавчий орган, так і її суті – чи можуть бути віднесені до юридичної освіти спеціальності «Міжнародне право» та «Правоохоронна діяльність».

 

     Повідомляє Міністерство освіти і науки України


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео