Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Інклюзивна освіта не має проблем з фінансуванням

Інклюзивна освіта не має проблем з фінансуванням
83046 ПЕРЕГЛЯДІВ

Потреби дітей з особливими фізичними особливостями будуть вирішені у межах запланованого у держбюджеті фінансування. Цього року уряд України виділив найбільшу суму на витрати у межах інклюзивної освіти.

Проводячи Всеукраїнську конференцію педагогічних працівників, прем’єр Володимир Гройсман відзвітував про те, що на потреби інклюзивної освіти цього року виділено найбільше коштів – 209 мільйонів гривень. Половина цієї суми, за словами очільника уряду, на цей момент вже профінансована.

Голова Кабінету міністрів висловив побажання відносно модернізації умов навчання дітей з особливими потребами. Зокрема, необхідно вдосконалити матеріально-технічну базу освітніх закладів, зокрема, серед першочергових потреб – закупівля обладнання для навчальних закладів, а також поповнення парку шкільних автобусів.

Освітні потреби будуть віднесені урядом до найбільш важливих і у наступному році. Так, Володимир Гройсман анонсував, що одним з пріоритетних питань у проекті державного бюджету на наступний рік стане підтримка українського вчителя.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео