Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Економні канікули

Економні канікули
26626 ПЕРЕГЛЯДІВ

Канікули в школах тривали з 27 грудня по 18 січня


Все частіше зустрічаємо у ЗМІ пораду політиків : «Треба економити! Затягнемо пояси!». Для когось може це і безрадісні слова, але тільки не для школярів!Цієї зими канікули тривали значно довше, ніж зазвичай. Не секрет, що це робилося виключно з точки зору економії. Які плоди отримав такий підхід, давайте дізнаємося.

Канікули в школах тривали з 27 грудня по 18 січня. Окрім загальної ейфорії школярів, радість українцям принесла банальна статистика моніторингу споживання енергії. До слова, даний моніторинг проводився не тільки у сфері енергопостачання: слідкували за споживанням столичної води, опалення, тощо. Як каже заступник голови КГГА Пантєлєєва, школи, тільки тим, що не користувалися електроенергією, зекономили нашому бюджету 12,7 млн гривень. 4 млн також були збережені через мінімальне опалювання навчальних закладів.

Далі – більше. У студентів майже всіх київських вишів канікули  досі тривають. «За рахунок того, що ми розпускаємо студентів по домівках на зиму – наш заклад по приблизним підрахункам зекономить 53  тисячі гривень. І це все тільки не тому, що ми не користуємося електроенергією в середині корпусу, а також прибираємо всю ілюмінацію зовні» - каже ректор Київського національного університету ім. Тараса Шевченка – Леонід Губерський.

На останок хочеться сказати: «Ти можеш принести користь країні, сидячи вдома». Частково це так і така економія – справді невелике, але досягнення. Та не забуваймо, що, на жаль, коли відключали електроенергію у шкіл, вишів, чиновники, чомусь забули про справжніх гігантів споживання: зовнішня реклама, кілометри новорічної ілюмінації на магазинах і багато чого іншого…

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео