Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Темні віки для Інтернету

Темні віки для Інтернету
212043 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вінтон Серф вважає, що скоро інтернет перейде в новий етап своєї еволюції «цифрові темні віки».


«Інтернет – наше все» - так скаже типовий користувач комп’ютеру, який регулярно оновлює свій твіттер, стежить за останніми подіями з життя друзів у соціальних мережах та щогодини моніторить сайти з новинами.
Проте, Вінтон Серф вважає, що скоро інтернет перейде в новий етап своєї еволюції «цифрові темні віки».
Вінтон Серф – віце-президент Google та один з розробників протоколу ТСР/ІР. Він висуває три основні причини, чому ми можемо загубитися у невігластві сучасного інформаційного простору.
По-перше, системи та програми комп’ютерів та інших девайсів постійно оновлюються та вдосконалюються. Більшість з них просто не сприймає файли старого формату. Таких документів стає дедалі більше з кожною новою розробкою. Інформація, як би її добре не сортували – рано чи пізно просто не відкриється на нашому комп’ютері. Ми просто не дізнаємося що там.
По-друге, всі пошукові системи мають стандартизовані описи тих запитів, що ви шукаєте. Проблема полягає у тому, що деякі файли та документи минулих років просто буде важко інтерпретувати: «Мені взагалі здається, що у майбутньому Гугл може зникнути, як пошукова система. Вона просто стане нездатною виконувати заданий пошук.» - каже Вінтон.
І на завершення, він зазначає, що не всі файли, не всі формати можна перевести у цифровий вигляд, а найголовніше зараз важко казати чи на даний момент ми правильно розпаковуємо файли, адже вже завтра навіть оновлений сьогодні формат стане застарілим.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео