Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Рейтинг міст: де краще жити розумним людям?

Рейтинг міст: де краще жити розумним людям?
132537 ПЕРЕГЛЯДІВ

Стратегія розвитку міста – це не просто регулярний ремонт доріг та фарбування заборів. Як розвиваються великі міста світу і чому в них можна повчитися Києву – читайте нижче


Стратегія розвитку міста – це не просто регулярний ремонт доріг та фарбування заборів. Як розвиваються великі міста світу і чому в них можна повчитися Києву – читайте нижче.
Ідея опитати міські адміністрації належить спеціалісту з розвитку міського середовища Бойду Коену. Декілька років він розробляв спеціальну методику, яку подав у вигляді анкети чиновникам великих міст.
Його 6 китів опитування – це основні показники добробуту такі як, відкритість доступу до зв’язку з міською адміністрацією, рівень догляду за навколишнім середовищем, освіти людей, культури, тощо. Був ще ряд підпунктів. Загалом анкета складалася з 62 індикаторів розумного міста.
Лише 3 міста відповідали усім показникам: це Барселона, Копенгаген та Гельсинки. Вони вирізнялися серед інших тим, що по всій території міста є доступ до мережі Інтернет, навігація та електрона допомога для літніх людей. Крім того, переможці анкетування мають краудсорсингову платформу: мешканці можуть вільно голосувати за ті, чи інші нововведення, тим самим корегувати рішення міських чиновників. Щодо культури, то Бойд Коен нарахував більше 1000 розважальних та освітніх заходів, ініційованих міською адміністрацією. За екологічними показниками ці міста також випереджають своїх «колег»: кожен дім має «розумний лічильник», а негативні викиди в атмосферу планується скоротити до 2025 року.
Цікаво, що до рейтингу попадали і міста «третього світу»: столиці Колумбії і Перу також відзначені у рейтингу. Перша через добру розвиненість наземного транспорту і велику кількість трас для велосипедистів, друга показала шикарну систему економного регулювання міського освітлення в залежності від потоку людей.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео