Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На кого вчитися я точно не піду

На кого вчитися я точно не піду
132602 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні ми хочемо розповісти на кого українські абітурієнти вже точно не підуть вчитися, адже такі спеціальності давно зникли з появою електронних девайсів.


Гряде час, коли університети заповняться купою представників старшої школи, час коли не буде хватати ручок, бланків для подання заяв, а у соц. мережах будуть з’являтися по 100 постів на день: хто, куди, навіщо поступив чи, на горе собі і батькам, не поступив.
Сьогодні ми хочемо розповісти на кого українські абітурієнти вже точно не підуть вчитися, адже такі спеціальності давно зникли з появою електронних девайсів. Пропонуємо топ-3 професії, які зникли з ринку праці завдяки удосконаленню техніки.
Телефоніст
Можливо, ваша бабуся ще пам’ятає, як просила жіночку з милим голосом з’єднати її з потрібним номером. Бути телефоністом було престижно для дівчат починаючи з ХІХ сторіччя. Професія була у попиті з моменту появи першої комерційної лінії та аж до 1980 року. Потім милих дівчат замінили машини. Так кар’єра багатьох і закінчилася.
Сплавник
Якщо працювати у сфері телефонної комунікації брали виключно дівчат, то дана професія є суто чоловічою. Уявіть: міцні хлопці щоденно переплавляють деревину по річковим магістралям для подальшої обробки. Канадці навіть складали на честь таких сміливців пісні. Але актуальною професія пробула недовго: з розвитком логістики та мережі залізниць – сплавники стали просто непотрібними.
Лектор
Ні, це не колега по ремеслу вашого професора з університету. Лектором була людина, яка на початку ХХ сторіччя читала у голос газети, журнали та іншу інформацію людям на заводах. У них був добре поставлена дикція, голос, аналітичний склад розуму та непереборне бажання виступати з політичними маніфестами та програмами профспілок. Тому власники заводів почали масово замінювати їх на радіо: і робітники не нудьгують, і обов’язкову щорічну відпустку не вимагають.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео