Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Наука про красу: як змінилися стандарти жіночої вроди на Сході

Наука про красу: як змінилися стандарти жіночої вроди на Сході
159101 ПЕРЕГЛЯДІВ

Для Європейця термін «Схід» є майже синонімом заборона та консервативність. Проте саме там існує унікальна система градації жіночої вроди та особливі стандарти.


Для Європейця термін «Схід» є майже синонімом заборона та консервативність. Проте саме там існує унікальна система градації жіночої вроди та особливі стандарти. Як змінювався світогляд щодо вроди – читайте далі.
Якщо ви гадаєте, що жіноча краса жінок Сходу була завжди захована під покровами хіджабу – ви сильно помиляєтесь. Еволюцію принципів жінок демонструє освітній ролик сайту Cut.
За основу взято країну, де мусульманство і держава злилися в один цілий організм – Іран. Розвиток ставлення моралі розглянуто за останні 100 років.
Нагадуємо, що це не перший освітній ролик про жіночу красу та моду виробництва Cut. Світ вже побачила короткометражка про зміну тенденцій моди у суспільстві за 100 років та ролик, що демонструє різницю трендів для білих жінок та африканок.
Що ж являє собою це своєрідне дослідження?
Продемонстровані типові образи іранських жінок, починаючи з 1910 року.
Спершу перед нами постає скромна дівчина у платку. На ній немає ні макіяжу, ні якихось особливих прикрас. Потім перед нами елегантна модниця, з ідеальною укладкою та стильно підкресленими рисами обличчя. Так ми дізнаємося, що у світі східних трендів – 1936 рік, а значить в силу вступила заборона носіння хіджабу.
Наступні кадри вражають: кардинально змінюється бачення моди ісламського світу. Поки на екрані не з’являється позначка «1970» ми бачимо справжню красуню, що носить сміливий макіяж, милується собою у модній для того часу шляпці, робить безумні зачіски в стилі американських 60х років… Таким чином, студія Cut демонструє, що потрібно відмовлятися від стереотипів, мислити історичними критеріями та розуміти, що всі тренди, модні віхи залежать не просто від політичних сил чи умов: бути чесною людиною та подобатись собі можна і в шляпці, і в скромній хустці.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео