Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Києві відбудеться нагородження премією ім. Шолома-Алейхема

У Києві відбудеться нагородження премією ім. Шолома-Алейхема
159101 ПЕРЕГЛЯДІВ

Єврейський Марк Твен – саме так у народі прозвали видатного письменника. Справжнє ім’я його – Соломон Рабинович


Єврейський Марк Твен – саме так у народі прозвали видатного письменника. Справжнє ім’я його – Соломон Рабинович. Єврей за походженням, українець за духом, письменник більшість життя прожив у Києві. Має велику творчу спадщину.
2 березня відбудеться урочиста нагорода сценаристів, драматургів, письменників, перекладачів, словом, усіх тих, що проводить культурно-просвітню роботу в Україні та закордоном, популяризує і несе позитивний імідж української та єврейської культури у світ. Нагороджувати лауреатів буде Перший заступник Міністра культури – Ігор Лиховий.
Окрім урочистої церемонії відбудеться хода до пам’ятника письменника на вулиці Рогніденській. Усі бажаючі зможуть покласти квіти разом із домінантами на премію о 15.30.
Нагадуємо, що зараз відкрита виставка унікальних малюнків-ілюстрацій до творів Шолома-Алейхема. Їх авторство належить відомому графіку Анатолію Каплану. Дані ілюстрації – надбання приватних колекцій, їх буде вперше показано широкій публіці. Потрапити на виставку зможе кожен бажаючий. Вона проводиться у київському музеї письменника.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео