Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українська молодь хоче навчатись за кордоном

Українська молодь хоче навчатись за кордоном
239192 ПЕРЕГЛЯДІВ

З кожним роком все більше української молоді бажає отримувати вищу освіту за кордоном. 


З кожним роком все більше української молоді бажає отримувати вищу освіту за кордоном. Можливо тому, що в українських університетах ціни на контрактне навчання постійно підвищуються, а освіта в Європі чи Америці є набагато якіснішою за вітчизняну, та й диплом має більшу вагу. А можливо, молоді люди їдуть навчатись за кордон з перспективою влаштуватись там на роботу і залишитись жити, адже ситуація в нашій країні не є сприятливою для розвитку молоді.
Якщо підрахувати кількість наших громадян, що отримують освіту за кордоном у 2013 – 2014 році, то цифра сягне за 46 тисяч.
Як повідомив експерт Аналітичного центру CEDOS Єгор Стадний, динаміка зростання з 2009 по 2014 роки становить 82%.
Найбільшою популярністю серед українських студентів, що хочуть отримати освіту у закордонних вишах, користується Польща, Німеччина, Канада, Чехія, США та Італія. Якщо порівняти останні два роки, то найбільше зросла кількість молодих людей, що їдуть навчатись у Польщу.
Аналітичний центр CEDOS проводить щорічний моніторинг українських студентів, що отримують вищу освіту за кордоном на денній формі навчання. Цей моніторинг охоплює 34 країни.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео