Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Черкаські МАФи експлуатують працю неповнолітніх

Черкаські МАФи експлуатують працю неповнолітніх
79988 ПЕРЕГЛЯДІВ

Літо. Спека. На вулицях Черкас повно точок, де продають квас. За прилавком стоять продавці геть юні на вигляд. Торгують по 9 годин.
«Я поступаю цього року, тому гроші дуже потрібні. Ось і пішов працювати на квас», - розповідає один із таких продавців.
Хлопцю більше 16 на вигляд і не даси, хоча сам він стверджує, що йому 17 років. Розповідає, що на квасі простояв вже 4 дні. Ні санітарної книжки, ні інших документів при ньому, звісно, немає.
«Подзвонив по телефону, який теж побачив на подібній точці. Сказали, що треба поспілкуватися з начальством. Зустрілися тут, неподалеку, біля Торгового дому. Задали пару питань, щодо віку, досвіду. Сказали, що я їм підходжу. Тут же запропонували підписати трудовий контракт. Вчора його в мене забрали, сьогодні принесли знову. Начебто змін ніяких, але у кутку дата зовсім інша стоїть – вчорашня. Чи заплатять мені за перші 2 дні – не знаю, а платять мені 20 гривень за вихід на роботу і гривня з продажу кожної склянки», - розповідає юний торговець.
Стоїть вчорашній школяр по дев’ять годин на тотальній спеці. Перерва мінімальна – 15 хвилин і те, за великої потреби, адже залишити точку немає на кого. Під час нашої розмови йому зателефонували і повідомили, що завтра він буде працювати на годину більше, адже очікується велика спека і як раз напроти точки буде проходити якісь розважальний захід.
Таких продавців по Черкасам майже на кожній точці такого роду МАФу. Продають морозиво, солодкі води і навіть пресу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео