Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У столичного метрополітену ювілей

187224 ПЕРЕГЛЯДІВ

Історія київського метрополітену бере свій початок 6 листопада 1960 року, коли пасажири підземного транспорту уперше спустилися на «Вокзальну», «Університетську», «Хрещатик», «Арсенальну» та «Дніпро». Саме ці станції столичного метро були першими, котрі формували єдину гілку підземного залізо-дорожнього полотна протяжністю понад п’ять кілометрів.

Минуло 55 років і тепер адміністрація метрополітену може похизуватися п’ятдесят двома станціями, які знаходяться на трьох гілках підземки, які тут символічно розфарбували на зелену, синю та червону.

Наразі у столичному метро працює сім з половиною тисяч людей. Однак, як повідомили у прес-службі комунального підприємства 55 річний ювілей відзначатимуть скромно, адже двоє співробітників загинули у зоні АТО, а ще близько 80 чоловік захищає державні кордони на Сході країни.

Отож, якщо кияни згадають про пам’ятну дату та привітають співробітників метро квітами – це буде найкращий подарунок. В свою чергу пасажирів вітатимуть 5 та 6 листопада через гучномовці. А для ветеранів , котрі пропрацювали в київському метро понад 30 чи 40 років виступлять їхні колеги, котрі є учасниками метрополітенівського народного хору «Червона калина»

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео