Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чим загрожує вулкан Фуего гватемальцям

26962 ПЕРЕГЛЯДІВ

Неймовірно красиву картину можуть спостерігати жителі та гості екзотичної Гватемали. Десь на лінії горизонту, де земля зустрічається з небом, стоять красиві хмари, які огортають собою гори та ліси. Однак, наскільки картина пейзажу красива, настільки й несе в собі загрозу. Адже, це прокинувся вулкан Фуего, який за останні декілька днів тричі викидав назовні лаву та попіл. Й зараз вулкан хвилюється й знаходиться в своїй активній фазі. Клубки диму від кратера вулкану підіймаються майже на п’ять кілометрів над рівнем моря.

Вулкан цього річ турбує гватемальців не вперше. У лютому, наприклад, через діяльність Фуего був закритий головний аеропорт країни. В листопаді тут була оголошена тривога помаранчевого рівня, адже вулканічна лава розтеклася на два кілометри від підніжжя Фунго. Місяць тому із приближених до вулкану районів влада евакуювала вісімдесят людей.

Наразі рятувальники кажуть, що потреби оголошувати евакуацію населення не має потреби, незважаючи на те, що попіл, котрий вивергає Фуего, падає на оселі, які є в наближених селах.

Поки що спеціалісти переконують, що ситуація, яка була в 2012 році, коли жителі п’яти сіл евакуйовувалися через виверження лави, не повториться.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео