Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

План заходів з вшанування жертв геноциду кримськотатарського народу

План заходів з вшанування жертв геноциду кримськотатарського народу
53973 ПЕРЕГЛЯДІВ

Згідно з постановою №792 Верховної Ради України від 12 листопада 2015 року щороку 18 травня вшановується День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Для того, аби гідно вшанувати пам’ять загиблих під час злочинних акцій, спланованих керівництвом СРСР, а також привернути увагу до нинішнього незавидного положення кримських татар, уряд затвердив план заходів з вшанування жертв геноциду кримськотатарського народу.

У місті Києві на головній площі країни, Майдані Незалежності, 18 травня 2016 року буде проведено мітинг пам’яті. У Національній опері імені Тараса Шевченка відбудеться вечір-реквієм, лейтмотивом якого буде вшанування пам’яті загиблих під час геноциду кримськотатарського народу. В ньому візьмуть участь керівництво держави, громадські та політичні лідери, глави дипломатичних місій, представники міжнародних організацій, культурні, наукові діячі, керівники релігійних організацій.

Крім цього планується ряд інших заходів. У Києві відкриється стилізована виставка на тему депортації кримськотатарського народу, локацією для якої стане вагон зразка 1930-40 рр. Крім цього у Національному музеї історії України проведуть фотовиставки, приурочені Дню пам’яті, організують виставку картин Рустема Емінова із серії «Депортація» та мультимедійну інсталяцію «Унутма».

Також для привернення уваги до проблем кримськотатарського народу буде проведена соціально-інформаційна кампанія «STOP геноцид кримськотатарського народу», а також телемарафон. Події будуть широко висвітлені у засобах масової інформації, у різних навчальних закладах будуть проведені тематичні заходи.

Дипломатичні установи України, які знаходяться закордоном, також будуть залучені до цього дійства. Вони проведуть показ документальних фільмів, пов’язаних з геноцидом кримськотатарського народу та організують ряд інших інформаційних заходів.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео