Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна — четверта за кількістю внутрішніх мігрантів

Україна — четверта за кількістю внутрішніх мігрантів
107982 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна займає четверте місце у світі за активністю внутрішньої міграції. Таку позицію, за інформацією міжнародних статистичних агентств, держава займає лише останні роки через події у східному регіоні.

Україна перебуває серед країн-лідерів за кількістю внутрішніх переселенців. За інформацією, яку надають Моніторинговий центр з внутрішньо переміщених осіб та Норвезька рада з питань біженців, Україна займає четверте місце за кількістю біженців у межах країни. Випереджають її у рейтингу тільки Ємен, Сирія та Ірак. Причиною таких змін стала ситуація на окупованих територіях держави, зокрема військові події на Донеччині та Луганщині.

За результатами статистичних досліджень, протягом 2015 року внутрішньо переміщені особи сягнули 1,7 мільйона. За цими ж дослідженнями, протягом того ж року у всьому світі кількість внутрішніх переселенців дорівнювала майже 41 мільйону осіб, при цьому за 2014 рік біженців було на 8,6 мільйона менше.

Крім цих чотирьох країн, велика кількість переселенців спостерігається також у Колумбії, Конго і Судані.

Як повідомляють спеціалісти, які проводили дослідження, працюючи над рейтингом, не враховували людей, які виїхали у пошуках кращого життя за кордон.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео