Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна і Канада відзначать важливу подію

Україна і Канада відзначать важливу подію
108092 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна братиме активну участь у відзначенні 125-річчя утворення української еміграції у Канаді. Таке повідомлення з'явилося за підсумками прес-конференції українського Президента та очільника уряду Канади.

11 липня у Києві була проведена спільна прес-конференція прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо і Петра Порошенка. Крім низки важливих питань, які політики обговорювали під час зустрічі, вони дійшли рішення про необхідність поглиблення соціально-культурних стосунків України і Канади. У тому числі у поточному році Україна візьме участь у святкуванні 125-річчя з початку української еміграції у цій державі. З такої нагоди українська спільнота у Канаді організує і проведе цілий ряд спеціальних заходів.

За зізнанням Порошенка, канадські українці дуже важливі для культурних і соціальних відносин обох країн, оскільки є своєрідним мостом, що виконує роль єднання. Також голова держави висловив надію, що такі тісні зв'язки допоможуть укріпити і надалі розвинути продуктивні відносини двох держав, оскільки вони відрізняються спільними демократичними цінностями.

Важливим є і той факт, що візит канадської делегації до України поклав початок плідним економічним відносинам завдяки підписанню угоди щодо початку вільної торгівлі.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео