Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Американський Даллас став епіцентром масштабного расового конфлікту

Американський Даллас став епіцентром масштабного расового конфлікту
162027 ПЕРЕГЛЯДІВ

З моменту 11 вересня 2001 року – дати, котра назавжди змінила не тільки США, а й увесь світ, пройшло майже 15 років. Проте, до цьогорічного 8 липня Америка ще не зазнавала настільки масової та гучної бійні, жертвами якої стали служителі закону.

Ввечері, 7 липня, тисячі жителів Далласу прийняли участь в акції протесту, основу якої склала констатація расової дискримінації, розпочатої поліцейськими в Луїзіані та Міннесоті. Саме там американською поліцією було безпідставно вбито двох афроамериканців.

Коли ЗМІ Далласу повідомили про початок стрілянини під час маршу протесту, почалася паніка. Поліція встановила, що вистріли належать п'ятьом професійним снайперам-кіллерам, котрі відкрили вогонь по американських поліцейських, після чого спочатку мирна акція перетворилася на останнє призначення для п'ятьох співробітників поліції. Ще семеро наразі знаходяться у критичному стані.

За словами президента США Барака Обами, стрілянина у Далласі стала ретельно спланованим та добре підготованим злочином, скоєним професіоналами. Наразі відомо, що одного зі снайперів знешкоджено вибухом, один скоїв самогубство. Ще троє підозрюваних – жінка та двоє чоловіків – знаходяться під вартою. Зв'язок снайперів з екстремістськими угрупуваннями поки що не встановлено. Свої мотиви один зі снайперів пояснив «образою на біле населення Америки через дискримінацію за кольором шкіри своїх громадян».

Варто відзначити, що саме у Далласі 22 листопада 1963 року у віці 46 років було вбито 35-го Президента США – Джона Фіцджеральда Кеннеді. Американський президент також помер від снайперських пострілів.

 


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео